Banca Românească anunţă lansarea unui pachet de produse şi servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor care aleg să-şi primească pensia pe card. Apelând la serviciile Băncii Româneşti, pensionarii pot economisi bani şi timp, dar se pot bucura de o serie de beneficii suplimentare, cum ar fi comisioane reduse şi dobânzi la depozite mai mari decât cele strandard.

În cadrul pachetului "Pensia Activă", pensionarii beneficiază de un card de debit Visa Electron cu comisioane zero, retrageri gratuite de numerar de la ATM-urile băncii, plata cu cardul şi extras de cont pentru un cost total de 1RON/luna. De asemenea, pentru retragerile de la ghişeu comisionul perceput de bancă este unul preferenţial, de zece ori mai mic decât cel standard: 0,05% din suma retrasă.

Posesorii unui card de pensie de la Banca Românească pot alege opţiunile de Direct Debit pentru plata facturilor sau a ratelor la credite sau pot utiliza cardul la plata facturilor de utilităţi din contul curent, la ATM-urile băncii. Pentru plata facturilor la ATM, în cazul furnizorilor cu conturi deschise la Banca Românească, costurile sunt zero.

Utilizarea cardului Visa Electron ataşat fiecărui cont curent oferă o siguranţă suplimentară comparativ cu efectuarea plăţilor cu numerar. De asemenea, plătind cu cardul în magazinele partenere în programul "Reduceri Deştepte", clienţii pot beneficia de reduceri de până la 35% la achiziţii.

Sumele păstrate în contul curent beneficiază de o dobândă de 1,5%, de cinci ori mai mare decât cea standard. Depozitul la termen "Pensionar" beneficiază de o dobândă preferenţială mai mare decât cea standard. După prima reînnoire, dacă depozitul este lichidat înainte de termenul scandent, clientul primeşte dobânda aferentă depozitelor standard la termen.

Clienţii care optează pentru pachetul "Pensia Activă" pot activa serviciul de Internet Banking cu costuri de administrare zero, taxele de utilizare a serviciului fiind reduse cu 40% faţă de cele standard.

"Am creat acest pachet având în vedere serviciile şi produsele cel mai des folosite de această categorie de clienţi. Ei îşi doresc, în primul rând, siguranţă financiară, costuri mici şi dobânzi competitive la depozite. Încercăm să ne diferenţiem de ceilalţi jucători de pe piaţă şi prin modul în care comunicăm cu clienţii, printr-un limbaj bancar cât mai explicit şi curat, accesibil tuturor categoriilor de clienţi", a declarat Dan Grigoriu, Director Divizia Produse si Segmente Retail.

La sfârşitul lunii trecute, Banca Românească a semnat convenţia de plată a pensiilor cu Casa Naţională de Pensii Publice, oferind astfel clienţilor săi posibilitatea de a-şi primi pensiile şi indemnizaţiile pe card.

În baza acestei convenţii, clienţii Băncii Româneşti pot încasa în conturile lor pensiile din sistemul public de pensii din România şi/sau alte indemnizaţii prevăzute de legi speciale. Din categoria acestor indemnizaţii speciale fac parte: pensiile anticipate, pensiile anticipate parţiale, pensiile de urmaş, pensiile de invaliditate şi pensiile pentru limita de vârstă.

Apelând la această variantă, pensionarii nu trebuie să mai aştepte lunar venirea poştaşului, ci îşi primesc drepturile băneşti în cont, în ziua de 14 a fiecărei luni.