In prima etapa, abonatii Cosmote, posesori ai cardurilor de debit emise de Banca Romanească, pot plăti facturile emise de operatorul de telefonie mobilă direct la ATM-urile băncii, fără costuri suplimentare.

Pentru a putea efectua plata, clienţii trebuie să cunoască valoarea tranzacţiei şi codul de client Cosmote.

Banca Românească dispune de o reţea de 153 de ATM-uri în întreaga ţară.

Posesorii de carduri de debit emise de Banca Românească se bucură de flexibilitate, eficienţă şi siguranţă. Astfel, contul curent la care este ataşat cardul este disponibil şi pentru plata ratelor la credite, pentru constituirea unui depozit sau pentru operaţiuni efectuate direct la casierie (retrageri de numerar, schimb valutar etc). Posesorii de carduri de debit beneficiază de administrarea permanentă a conturilor curente, la costuri reduse, prin serviciul de Internet Banking al băncii, "e-bancamea", cu ajutorul căruia pot face şi plăţi online. De asemenea, prin serviciul opţional SMS Alert, primesc în timp real, pe telefonul personal, informaţii despre tranzacţiile autorizate (cumpărături şi retrageri de numerar efectuate cu cardul).