Banca Românească intră pe piața de factoring și anunță lansarea unei oferte promoționale pentru clienții care vor accesa acest produs în perioada 22 iulie - 22 octombrie 2013.

Pentru noul produs al băncii, comisionul de factoring va fi zero iar dobânda de finanțare şi comisionul de acordare vor avea valori promoţionale.

"Factoringul reprezintă un produs de finanțare ideal pentru companii în aceasta perioadă de criză. Avantajele pe care factoringul le poate aduce oricărei companii sunt îmbunătățirea rapidă a lichidităților prin finanțare la cerere, protecția împotriva riscului de neîncasare prin asigurarea creanțelor, îmbunătățirea indicatorilor bilanţieri şi crearea unui lanț funcțional între furnizori și clienți. Lansarea produsului de factoring face parte din strategia noastră pe 2013 şi pentru a ne răsplăti clienții corporate avem o ofertă promoțională la factoringul intern cu recurs în perioada 22 iulie - 22 octombrie 2013", a declarat Cosmin Călin, Director Executiv Corporaţii în Banca Românească.

Valoarea limitei de factoring va fi analizată în funcție de relația comercială ce urmează să fie finanțată de bancă şi de capacitatea de plată a debitorului final, iar maturitatea liniei de factoring este limitată la 12 luni. Banca Românească va finanța maximum 80% din valoarea facturilor cesionate în favoarea sa.

Factoringul este un pachet de servicii financiare adaptate la nevoile de capital circulant ale unei companii, generate de afacerile ce presupun comercializarea produselor și/sau prestarea de servicii cu plată la termen în relațiile cu clienții, asigurând lichiditățile necesare și dezvoltarea activității companiei.

Factoringul intern cu recurs implică administrarea, colectarea, protejarea împotriva riscului de neplată și finanțarea de către bancă (factor) a facturilor generate de relațiile comerciale cu clienții (debitori) din România ai companiei.