Banca Românească, în parteneriat cu compania Garanta Asigurări, parte a grupului National Bank of Greece, a lansat pachetul Junior Plus, un produs dedicat părinţilor şi copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 17 ani, care îmbină flexibilitatea unui cont curent cu o dobândă atractivă cu protecţia oferită de o asigurare de viaţă cu componentă de economisire.

Vârsta maximă a copilului (asiguratul şi beneficiarul poliţei) la maturitatea poliţei de asigurare nu poate depăşi 27 de ani, iar durata asigurării este de minimum 10 ani şi de maximum 26 de ani.

"Pachetul Junior Plus este dedicat persoanelor care se gândesc la viitorul copiilor şi iau în considerare că o sumă de bani strânsă de-a lungul copilăriei poate constitui un mare avantaj pentru acesta la începutul vieţii adulte - poate finanţa deschiderea propriei afaceri sau achitarea avansului la cumpărarea unei locuinţe. Pachetul Junior Plus poate fi accesat de părinţii copilului sau de rudele apropiate (fratele, sora, unchiul etc.)", a declarat Cristina Dinescu, Product Manager Sector Bancassurance Banca Românească.

Pachetul Junior Plus conţine un cont curent cu o dobândă variabilă de 3,8% pe an şi o asigurare de viaţă cu acumulare de capital pentru copii. Pentru activarea pachetului clientul trebuie să depună o sumă minimă de 100 de lei. Plata primelor de asigurare se va face foarte comod pentru client, printr-o instrucţiune dată băncii la semnarea contractului. De asemenea, clienţii au posibilitatea de a stabili suma asigurată pornind de la prima de asigurare pe care şi-o pot permite şi se pot bucura de flexibilitate în alegerea frecvenţei de plată, care poate fi lunară, trimestrială, bianuală sau anuală.

În plus, asigurarea de viaţă cu acumulare de capital Junior Plus oferă, pe lângă protecţia prin asigurare, certitudinea economisirii constante a unei sume de bani printr-un efort financiar eşalonat pe o perioadă mai mare de timp. Sprijinul financiar este garantat chiar şi în situaţia nefericită a invalidităţii permanente/ a decesului, ca urmare a unei boli sau a unui accident, a persoanei care a încheiat asigurarea pentru copil. În această situaţie Garanta Asigurări va prelua plata primelor de asigurare, astfel că, la maturitatea poliţei, asiguratul va primi suma asigurată garantată.

Părinţii pot obţine mai multe informaţii despre cum pot asigura viitorul financiar al copiilor prin pachetul Junior Plus, chiar de la reprezentanţii Băncii Româneşti, care se vor afla în perioada 30 mai - 2 iunie la Târgul de cadouri pentru copii din incinta Iris Titan Shopping Center din Bucureşti, dar şi sâmbătă, 1 iunie, în Parcul Tineretului din Capitală, la evenimentul "Academia de Joacă".

Nu uitaţi că beneficiile copiilor pot fi cu atât mai mari cu cât bagajul de cunoştinte financiar-bancare al adulţilor este mai complet. Prin prezenţa consultanţilor Băncii Româneşti la cele două evenimente, instituţia continuă demersurile de educare a publicului larg cu privire la beneficiile şi costurile produselor bancare, vorbind "pe limba" clienţilor săi.