Banca Românească S.A., Membră a Grupului National Bank of Greece, alocă un plafon de până la 225 de milioane de lei pentru creditarea clienţilor beneficiari ai subvenţiilor APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură) pentru anul 2014.

Banca Românească a semnat convenţia tripartită cu APIA şi FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) în vederea finanţării fermierilor ce beneficiază de subvenţii APIA în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) - Campania 2014.

Antreprenorii din agricultură care deţin Adeverinţe APIA pot accesa în avans până la 90% din valoarea subvenţiei oferite. Creditele vor fi acordate în lei şi vor fi rambursate în momentul încasării subvenţiilor SAPS, virate de către APIA în conturile beneficiarilor deschise la Banca Românească. FGCR poate garanta până la 80% din valoarea creditului acordat.

Până la sfârştul anului, acest tip de credite va face obiectul unei promoţii cu privire la costurile pe care clienţii interesați le pot accesa.

"Banca Românească îş propune să devină partenerul antreprenorilor din agricultură în desfăşurarea activităţilor curente şi de investiţii. Pe lângă subvenţiile oferite de statul român agricultorilor, pachetele de finanţare ale băncii se adresează şi celor care accesează fonduri europene", declară Cosmin Călin, Director Executiv Unitatea Corporații, Banca Românească.

Banca Românească oferă în prezent credite ş beneficiarilor de subvenţi pentru bunăstarea animalelor (păsări şi porci), în baza convenţiilor semnate cu APIA şi FGCR.