Banca Românească S.A. Membră a Grupului National Bank of Greece dispune de un plafon de garantare în valoare de 62 milioane de lei pentru programul Prima Casă, până la finalul anului 2015.

"Avem pentru acest an un plafon de garantare de 62 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că, practic, clienții Băncii Românești pot contracta, in 2015, împrumuturi totale în valoare de 124 de milioane de lei prin programul Prima Casă", declară Dan Grigoriu, Director Divizia Produse și Segmente Retail Banca Românească.

Dobânda pentru creditele acordate de Banca Românească în programul Prima Casă este formată din ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5%.

Pentru achiziția locuințelor finalizate, inclusiv cele construite şi date în exploatare de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), valoarea maximă finanțată este, potrivit reglementărilor în vigoare, de 57.000 de euro (echivalentul în lei), iar pentru creditele de achiziţie a locuinţelor noi, limita maximă este de 66.500 de euro (echivalentul în lei). Clienții Băncii Românești beneficiază de un avans de minimum 5% din valoarea împrumutului, lipsa comisioanelor, preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice.

"În 2014, valoarea medie a creditelor a fost de 157.000 de lei (echivalentul 35.000 de euro). Cea mai mare cerere a fost înregistrată pentru apartamentele cu două și trei camere din marile orașe", spune Dan Grigoriu, Director Divizia Produse și Segmente Retail Banca Românească.

De la începutul programului guvernamental Prima Casă, în 2009, Banca Românească a acordat, până la finalul lunii ianuarie 2015, peste 5.500 de credite.