În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achiziţionat pachetul majoritar la Banca Româneasca S.A., deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.

Prin susţinerea financiară a grupului, capitalul Băncii Româneşti s-a majorat substanţial, ajungând în prezent la aproximativ 200 milioane Eur. Banca Românească dispune de o reţea naţională formată din 105 sucursale, din care 30 sunt situate în Bucureşti.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elenă fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG deţine o poziţie dominantă pe piaţa serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unităţi bancare în ţară şi în străinatate şi un portofoliu de 10 milioane de clienţi.

În afara activităţilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfaşoară în România o serie de alte operaţiuni în diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se numără: NBG Securities Romania, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA şi NBG Leasing IFN S.A.


Bancă asigurată Lloyd's


Conducerea pe baze prudenţiale a activităţii este evidenţiată de iniţiativa managementului băncii de a încheia începând cu anul 1997, o poliţă de asigurare cu instituţii de renume de pe piaţa londoneză de asigurări, sub egida grupului Lloyd's, din Londra. Astfel, Banca Românească a devenit prima bancă românească asigurată împotriva riscurilor de fraudă, erori şi omisiuni.
Rezultatele financiare ale băncii sunt auditate de catre auditorul independent Deloitte.


Viziune şi valori

Banca Românească este capabilă să genereze sursa vitală necesară în vederea realizării obiectivelor, ca bancă privată dedicată clienţilor persoane juridice, întreprinderilor mici şi mijlocii şi persoanelor fizice.

Misiunea noastră este să ne susţinem clienţii în ceea ce priveşte dezvoltarea şi consolidarea afacerilor acestora. Prudenţa şi echilibrul vor susţine promisiunile noastre de a construi o afacere sănătoasă şi profitabilă. Scopul nostru este ca Banca Românească S.A., Membră a Grupului National Bank of Greece, să fie o instituţie bine organizată, eficientă şi orientată spre client.