Banca Românească a obţinut alocarea unui plafon de garantare suplimentar aferent programului guvernamental "Noua Casă", majorarea cu 60% a plafonului permițând creșterea volumului de finanțări și, implicit, a numărului de beneficiari.

Furnizor consacrat de credite ipotecare și un jucător activ în cadrul programelor guvernamentale "Prima Casă"/"Noua Casă" încă de la lansarea acestora, Banca Românească oferă în prezent credite "Noua Casă" la o rată a dobânzii de 4,71% și o marjă fixă de 2%, fără comision de analiză dosar sau de rambursare anticipată, banca percepând doar un comision lunar de gestiune al garanţiei datorat FNGCIMM, de 0.0334% din soldul garanției.

Nivelul DAE este de 4,50% (pentru un credit de 225.000 de lei, acordat pe o perioadă de 30 de ani). Pentru creditele "Noua Casă", se solicită un avans minim de numai 5% din prețul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în cazul în care preţul este de maximum 70.000 EUR, echivalent lei, respectiv de 15% din prețul de achiziție al locuințelor noi, în cazul în care prețul este cuprins între 70.001 euro şi 140.000 de euro, echivalent lei.

Solicitanții care vor contracta un credit "Noua Casă" de la Banca Românească până la finalul lui 2020 beneficiază și de bonusuri oferite de retailerul electro-IT Flanco și compania de asigurări EximAsig: voucher cadou de până la 1.000 de lei de la Flanco (în funcție de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco) și 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinței oferită de compania de asigurări EximAsig.

Detalii despre oferta Băncii Românești pentru "Noua Casă" și despre beneficiile acordate de partenerii săi, pe https://www.banca-romaneasca.ro/pentru-tine/credite/creditul-pentru-casa/credit-noua-casa/promotie.html.