Fill in the form below only after you have read all the information provided in this page, as well as those from the links.

DETALII IMPORTANTE:

  • Criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de prevederile OUG37/2020, modificată prin OUG227/2020 sunt: (1). Veniturile dvs. sau ale familiei (soț/soție, părinți și copii care locuiesc și gospodăresc împreună cu împrumutatul) au fost afectate, direct sau indirect, din cauza pandemiei COVID-19 și sunteți în imposibilitate de a onora obligațiile de plată asumate. (2). Nu înregistrați restanțe la data solicitării suspendării obligațiilor de plată. (3). Creditul pentru care solicitați amânarea obligațiilor de plată a fost acordat până la data de 30 martie 2020 inclusiv, nu a ajuns la maturitate și nu i-a fost declarată scadență anticipată la data de 31 decembrie 2020 inclusiv. (4). Prelungirea duratei creditului cu perioada suspendării obligației de plată nu depășește limita de vârstă prevăzută de normele interne de creditare, adică 70 de ani. (5). Nu ați beneficiat deja de o perioadă de suspendare a obligațiilor de plată mai mare sau egală cu 9 luni, acordată fie voluntar de către banca, fie în baza OUG 37/2020 până în data de 15 iunie 2020, fie cumulat între cele două modalităti. (6). Aveți acordul celorlalte părți din contractul de credit, respectiv acordul codebitorului, în cazul creditelor de consum sau al garantului/ garanților (proprietarul/ proprietarii imobilului ipotecat sau al altui bun adus în garanție), în cazul creditelor garantate cu ipotecă. În acest sens vă informăm că Banca va contacta telefonic ceilalți participanți în contractul de credit în scopul colectării acordului privind solicitarea de suspendare a ratelor, anterior implementării acesteia. În caz de refuz sau a imposibilității obținerii unui acord, vă informăm că nu vom putea da curs cererii dvs.
  • Solicitarea dvs. trebuie formulată până pe data de 15.03.2021.
  • Asigurați-vă că ați furnizat datele cerute în câmpurile obligatorii, marcate cu * (nu veți putea trimite acest formular fără a completa aceste date. Folosiți datele de contact (nume, telefon, adresă e-mail) declarate în relația cu banca.
  • Acordați o atenție deosebită completării corecte adresei de e-mail pentru a putea comunica în scris pe acea adresă de e-mail. Citiți cu atenție informările legale din această pagină și bifați casuțele corespunzătoare. Conform legii, avem nevoie de acordul dvs. pentru a putea procesa solicitarea. Înainte de a ne transmite informațiile solicitate, vă rugăm să citiți "Nota de Informare cu privire la prelucrările de date în contextul COVID-19" (accesați link-ul de la finalul formularului de mai jos).
  • Vă rugăm să nu completați mai multe cereri deoarece, prin completarea unei singure cereri, facilitatea de suspendare rate se va aplica tuturor creditelor eligible pe care le detineți. În cazul în care doriți suspendarea plăților doar pentru un anume credit (sau credite), completați formularul o singură dată și apoi, trimiteți pe e-mail, la adresa suspendareplati@brom.ro , un mesaj în care menționați că doriți suspendare rate doar pentru un anume credit/credite, scrieți tipul creditului/creditelor și numărul/numerele de contract, iar apoi adăugați Numele, Prenumele și CNP-ul dvs.
  • Vă rugăm să aveți în vedere că în cazul în care ați mai beneficiat de soluția de suspendare a ratelor pe moratoriul legislativ și/sau nonlegislativ, noua perioadă de suspendare va fi implementată complementar până la maximum 9 luni (prima perioadă de suspendare din 2020 + a doua perioadă de suspendare din 2021 nu pot depăși cumulat 9 luni).
  • Pentru informații legate de OUG 37/2020, modificată prin OUG 227/2020 sau asistență în completarea formularului, vă rugăm să ne sunați la telefon 021 304 80 04, în intervalul 09:00 - 16:00.
  • În urma procesării datelor furnizate de către dvs. în acest formular, decizia băncii va fi comunicată în termen de maxim 15 zile, pe adresa de e-mail furnizată de dvs. și, în caz favorabil, ea va produce efecte de la data transmiterii formularului completat de pe site. În perioada de suspendare se va calcula dobândă, în conformitate cu prevederile contractuale, ce va fi achitată ulterior astfel: (1) în cazul creditelor de consum (exceptând Cardul de Credit și Overdraftul), prin capitalizarea dobânzii la soldul creditului și eșalonarea pe perioada rămasă de creditare; (2) în cazul creditelor garantate cu ipotecă (ipotecar, credit de nevoi personale cu ipotecă, Prima Casă), eșalonat, în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat urmatoare încheierii perioadei de suspendare, reprezentând o creanță distinctă; în cazul în care creditul a mai fost suspendat în baza OUG 37/2020, creanța aferentă dobânzilor acumulate în perioada primei suspendări va fi cumulată cu cea aferentă dobânzilor calculată în cea de-a doua perioadă de suspendare, întreaga sumă fiind eșalonată în 60 de rate lunare egale. Maturitatea creditului se va prelungi cu o perioadă egală cu cea de suspendare, fără a se depăși limita de vârsta de 70 ani.
  • Vă rugăm să aveti în vedere că valoarea totală de rambursat va creste după accesarea facilitătii de suspendare a ratelor, asa cum rezultă din exemplul de calcul ilustrat mai jos:
Credit de nevoie personale fara ipoteca
Sold existent 30.000 Lei
Nr. luni pana la maturitate 36
Rata de dobanda 8,95%
Obligatia lunara de plata 953 Lei
Suma totala de rambursat 34.319 Lei
Nr. luni de suspendare 9
Dupa aprobarea facilitatii de suspendare:
Obligatia lunara de plata 1.017 Lei
Nr. luni pana la maturitate 45
Suma totala de rambursat 36.622 Lei
Credit ipotecar
Sold existent 200.000 Lei
Nr. luni pana la maturitate 240
Rata de dobanda 5,13
Obligatia lunara de plata 1.334 Lei
Suma totala de rambursat 320.236 Lei
Nr. luni de suspendare 6
Dupa aprobarea facilitatii de suspendare:
Obligatia lunara aferenta creditul existent 1.334 Lei
Nr. luni pana la maturitate 246
Obligatia lunara aferenta noului credit, rambursabila in 60 luni 86 Lei
Suma totala de rambursat 325.366 Lei


Pentru o simulare de calcul adaptată situatiei dumneavoastră, care să vă permită evaluarea impactului financiar în ceea ce priveste obligatiile de plată viitoare, vă invităm să ne contactati la +40 21 304.8004.

Pentru informații cu privire la raporatea la Biroul de Credit S.A, apăsați aici.

* mandatory field