Atenţie la mesajele primite in urma postarii unor anunturi de vanzare!

Recomandam persoanelor care au postat anunțuri de vânzare pe site-uri să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidențiale și folosite exclusiv pentru achiziții și nu pentru încasări. Detinatorii sunt sfătuiți să verifice toate detaliile înainte de a efectua o tranzacție.

Atenţie la mesajele SMS primite si campaniile promoționale cu oferte incredibile!

Principalele metode folosite pentru înșelăciuni sunt mesaje de tip SMS sau eMail ce par a fi trimise din partea unor companii cunoscute, care solicită fie accesarea unor link-uri sau descărcarea unor fișiere sau imagini (care pot conține viruși), fie oferirea de informații confidențiale, precum date bancare, parole, numere de card.

Evită să dai click pe linkuri pentru diferite oferte incredibile primite pe eMail sau in timpul navigării pe internet, totodată, în cazul în care dorești să faci o tranzacție în cadrul unui magazine online, urmărește ca suma comunicată inițial de comerciant să fie aceeași și pe pagina unde introduci datele de card pentru autorizarea tranzacției sau pe pagina de autentificare cu ajutorul codului 3DSecure.

Câteva indicii care te vor ajuta la identificarea mesajelor frauduloase: greşeli de ortografie, gramaticale, expresii neobişnuite, adrese de site-uri web cu extensii ciudate şi orice altceva neobişnuit. În plus, mesajele înşelătoare te încurajează adesea să acţionezi rapid pentru a-ţi menţine contul deschis, pentru a actualiza sistemul de securitate a computerului sau pentru a furniza anumite informaţii imediat, informându-te că vor apărea neplăceri dacă nu acţionezi astfel.

Dacă vrei să verifici validitatea mesajelor recepționate prin sms sau prin email, poți oricând conta pe ajutorul nostru dacă ne apelezi la numărul de telefon 021.304.8100, serviciul Asistentă Clienti Carduri , disponibil 24/7.

Siguranța banilor dumneavoastră este principala noastră preocupare.

Vă mulțumim pentru înțelegere,
Echipa Banca Românească