Instrument bancar securizat cu acces de la distanţă, care vǎ permite efectuarea de operaţiuni bancare, accesarea situaţiei conturilor dumneavoastră şi vizualizarea diverselor informaţii privind serviciile băncii. Cu aplicaţia e-bancamea aveţi vizibilitate asupra conturilor curente şi a conturilor de card de debit deschise la Banca Românească, puteti să vizualizaţi detalii despre produsele de depozit şi credit contractate şi să vedeti inclusiv tranzacţiile efectuate în cursul zilei curente.

La nivel operaţional puteţi efectua plăţi în LEI intrabancar şi interbancar, inclusiv plǎţi programate şi plăţi către Trezoreria Statului. Puteţi constitui depozite la termen şi puteţi efectua schimburi valutare la cursurile standard ale băncii. Puteţi să alimentaţi conturile de card şi puteţi efectua plata utilitatilor.

Accesul la acest serviciu este permis 24 de ore pe zi, din orice locaţie ce dispune de o conexiune la Internet şi o versiune de navigator web compatibilă.

Acţiuni posibile:

 • vizualizare disponibil şi sume nedecontate plǎtite cu cardul de debit, informaţii referitoare la tranzacţii, extrase de cont, extrasul lunar aferent cardului tău de credit
 • cursuri valutare şi dobânzi practicate de bancă
 • export de date in fişier (extras de cont, ordine de platǎ)
 • import de date din fişier (plaţi multiple, ordine de platǎ salarii)
 • constituire depozite la termen si lichidare la scadenta.

În prezent prin "e-bancamea" puteţi efectua diverse tipuri de operaţiuni bancare, prin intermediul modulelor existente:

 • Astfel, prin modulul "ordine de plată" aveţi posibilitatea de a efectua plăţi în lei intrabancare către alte bănci din România sau interbancare, inclusiv către contul dumneavoastră de card de credit de la Banca Românească. În plus, acest modul permite o gestionare facilă a beneficiarilor dumneavoastră, precum şi crearea de ordine de plată din fişiere de tip text pentru uşurinţa introducerii de plăţi multiple.
 • În cadrul modulului "transferuri", prin opţiunea "transferuri între conturi proprii în aceeaşi valută", vă este permis să transferaţi sume în lei şi valută între conturile proprii în aceeaşi valută deschise la Banca Românească - orice sucursală.
 • Operaţiunea de "schimb valutar" vă permite cumpărarea sau vânzarea de valute la cursul standard cotat de Banca Românească, precum şi efectuarea de transferuri "cross currency", între valute diferite. Realizarea de astfel de operaţiuni se face între conturile proprii, prin accesarea modulului "transferuri" din cadrul meniului "plăţi" şi selectarea de conturi în valute diferite.
 • Prin modulul "ordine de plată programate", disponibil în cadrul meniului "plăţi" puteţi instructa banca să efectueze plăţi automat, în mod regulat în sume fixe din contul dumneavoastră către un anume beneficiar, la datele şi cu frecvenţa indicată de dumneavoastră.
 • Modulul "plăti utilităţi" vă permite plata simplă şi rapidă a facturilor de apă, gaze, energie electrică, telefon, etc. prin selectarea furnizorului de utilităţi şi a contului acestuia dintr-o listă predefinită. Astfel, câştigaţi timp, iar ordinul de plată rezultat este cu siguranţă decontat la furnizor.
 • Modulul "plǎţi salarii" permite clientului persoana juridicǎ, ce are cont deschis la Banca Românească şi Convenţie de platǎ salarii încheiatǎ cu banca, sǎ facǎ plata salariilor on-line, intr-un mod simplu, prin import de date din fişier.
 • Prin meniul "Depozite" aveţi posibilitatea de a crea depozite la termen. În plus, acest meniu va permite lichidarea unui depozit în ziua scadenţei prin opţiunea "anulare depozite la termen". Puteţi să vizualizaţi depozitele la termen constituite la ghiseele băncii sau prin aplicaţia e-bancamea, fiind astfel informaţi în legătură cu scadenţele acestora şi dobânzile oferite de bancă.

Accesul la serviciul de Internet Banking se realizeazǎ în baza numelui de utilizator (username) şi a parolei asociate. Din motive de securitate, pentru accesarea modulelor şi secţiunilor care presupun afişarea informaţiilor financiare legate de conturi (disponibil, tranzacţii etc.) şi efectuarea de tranzacţii, este necesară o a doua autentificare folosind, în funcţie de metoda de autentificare aleasă de dumneavoastrǎ, codul generat de dispozitivul Digipass sau codul transmis de aplicaţie prin SMS pe numarul de telefon mobil comunicat bǎncii.

Termenele orare limită pentru efectuarea de către bancă a tranzacţiilor primite prin Internet Banking in aceeasi zi lucrǎtoare, pot fi consultate in documentul "Termeni si conditii," disponibil in sectiunea Documente.

Banca Românească apreciază foarte mult opiniile clienţilor şi se bazează pe propunerile acestora pentru dezvoltarea de noi funcţionalităţi. Aşteptăm în continuare opiniile şi propunerile dumneavoastră.