Care sunt cerinţele tehnice pentru a accesa aplicaţia de Internet Banking e-bancamea?

Aplicaţia e-bancamea poate fi accesată din orice locaţie din lume, de pe orice sistem care dispune de o conexiune la Internet şi de un browser web, fără să mai fie necesară instalarea altor aplicaţii.

Aplicaţia e-bancamea poate fi accesată atât de pe un calculator personal, cât şi de pe terminale mobile (smartphone, tableta, pad, etc.), utilizând una dintre următoarele aplicații de navigare pe internet (browser web): Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Opera, Google Chrome, Safari, etc.; aplicaţia funcţionează şi cu alte browsere web.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea ultimelor versiuni ale aplicațiilor de navigare (browser web) şi actualizarea frecventă a acestora.

Aplicaţia e-bancamea dispune de o variantă optimizată pentru dispozitive mobile (smartphone, tableta, pad, etc.), diferită de varianta desktop, ce o face mai usor de utilizat de pe astfel de dispozitive. Această versiune specială pentru dispozitivele mobile se încarcă automat atunci când accesați e-bancamea de pe un dispozitiv mobil. Dacă totuși nu doriți acest lucru, pe pagina principală a aplicației, în partea de jos, există un link către varianta desktop.

Cum accesez e-bancamea?

Aplicaţia e-bancamea poate fi accesată prin intermediul site-ului Banca Românească prin opţiunea "Accesează e-bancamea" atât de pe pagina principală, cât şi din secţiunea Internet Banking.

Puteți accesa direct e-bancamea folosind link-ul ib.brom.ro.

Cum este asigurată securitatea datelor?

Securitatea datelor a reprezentat unul dintre elementele cele mai importante de care s-a ţinut cont în proiectarea aplicaţiei e-bancamea.

Datele transmise prin internet între client şi Bancă sunt criptate cu o cheie de criptare cu o lungime de minimum 128 de biţi, prin intermediul protocolului TLS. În acest fel sunt asigurate confidenţialitatea şi integritatea (protecţia împotriva alterării neautorizate) datelor.

Autenticitatea paginilor de web ale aplicaţiei este asigurată de prezenţa unui certificat digital emis de compania DigiCert.

Aplicaţia e-bancamea poate fi folosită numai de către utilizatorii autorizaţi. Autentificarea acestora în aplicaţie se face în doi pasi, conform cu cerința impusă de Regulamentul 2018 / 389 privind aplicarea autentificării stricte a clienților (SCA):

  • nume de utilizator si parola (din categoria cunoștințe)
  • cod unic generat de dispozitivul Digipass (dispozitiv fizic de securitate) sau cod unic trimis prin SMS pe numarul de telefon mobil comunicat de client bancii (din categoria posesie)

De asemenea, un rol deosebit de important îl are respectarea de către utilizatorii aplicaţiei e-bancamea a regulilor de utilizare şi a măsurilor de securitate asupra cărora au fost informaţi de către Bancă prin documentul Termeni și condiții de utilizare, ce este disponibil atât pe site-ul băncii in secţiunea Documente, cât şi în cadrul aplicaţiei.

Ce trebuie să fac dacă pierd elementele de securitate/autentificare (numele de utilizator, parola sau dispozitivul Digipass)?

În situația în care ați pierdut unul din elementele de autentificare contactaţi imediat serviciul Helpdesk Internet Banking al Băncii la telefon +40 021.305.9585 sau orice sucursală Banca Românească pentru restricţionarea accesului în aplicaţie. Restricționarea accesului în aplicație se poate realiza oricând, pe baza apelului dumneavoastră telefonic. Vă rugăm să aveți în vedere că deblocarea ulterioară a accesului în aplicație poate dura ceva mai mult, pentru a se efectua verificările și validările impuse de cerințele de reglementare și securitate.

Noul set de elemente de securitate/ autentificare îl puteţi ridica din orice sucursală Banca Românească.

Ce trebuie să fac dacă mi-am blocat contul de utilizator şi / sau am uitat parola?

Contactaţi telefonic serviciul Helpdesk Internet Banking al Băncii la telefon +40 021.305.9585.

Pentru siguranța dumneavoastră vă recomandăm să păstrați în siguranță și să asigurați confidențialitatea elementelor de securitate / autentificare și să nu notați numele de utilizator, parola sau PIN-ul dispozitivului Digipass într-o formă ce poate fi ușor recunoscută sau într-un loc ce poate fi ușor identificat, în particular lângă dispozitivul Digipass, pe telefonul mobil sau alt obiect pe care îl păstrați împreună cu elementele de securitate/autentificare. Cartela SIM, pe al cărei număr de telefon se primește SMS-ul cu codul unic utilizat pentru autentificare, trebuie păstrată în siguranță!

Având în vedere contextul de securitate cibernetică actual, vă recomandăm să raportați imediat băncii orice activitate suspectă (de exemplu faptul că primiți un SMS cu un cod de autorizare, deși nu folosiți aplicația e-bancamea sau apeluri nesolicitate din partea băncii prin care vi se cer informații personale sau de securitate).


Vă rugăm să rețineți ca Banca Românească S.A. nu solicită niciodată informații de securitate (nume de utilizator, parolă, număr de telefon, serie digipass, cod digipass, etc.) pe mail sau SMS! Dacă primiți astfel de solicitări, vă recomandăm să vă adresați de urgență băncii!