Alegeți autentificarea biometrică - descărcați aplicația BROM Pay din Google Play sau din App Store pentru o experiență de cumpărături online simplă și rapidă, în condiții de maximă siguranță.

Prin intermediul aplicației BROM Pay, atunci când inițiați plata în cadrul unui magazin online, pe ecranul telefonului dvs. apare o notificare de tip push iar prin accesarea acesteia se deschide o pagină de autorizare biometrică.

Confirmarea biometrică a tranzacției se face prin atingerea senzorului de amprenta al telefonului sau prin altă metodă de autentificare biometrică disponibilă pe telefon (recunoaștere facială, iris sau voce).

În aplicația biometrică BROM Pay puteți vizualiza atât tranzacțiile online efectuate, cât și informații despre fiecare tranzacție în parte, pentru toate cardurile pe care le dețineți la Banca Românească.

Printr-o simplă atingere a cardului se pot verifica tranzacțiile e-commerce pe care le-ați autorizat biometric pe cardul respectiv.

IMPORTANT:

  • pentru ca o tranzacție să fie autentificată biometric, comerciantul la care se efectuează tranzacția sau procesatorul de tranzacții al comerciantului trebuie să fie înrolat în protocolul de securitate 3DSecure. În cazul în care acesta nu este înrolat, clientul nu primește notificarea de tip push și tranzacția se efectuează prin flux normal, nesecurizat.
  • Banca Românească nu stochează datele biometrice ale clientului, acestea rămânând în continuare pe telefonul dvs.

Descărcați aici aplicația BROM Pay:

Google Play
App Store


Autentificarea tranzacțiilor utilizând Parola Statică (parola personală) și Parola Dinamică 3D Secure, transmisă de Bancă prin SMS pe numărul tău de telefon mobil salvat în sistemul Băncii.


Pentru efectuarea trazacțiilor online utilizând această modalitate de autentificare vei parcurge urmatorii pași:

  • Introduci Parola Statică inițială formată din ultimele 6 cifre din Codul Numeric Personal (CNP). După introducerea acesteia sunteți obligați să schimbați această parolă cu una nouă, formată exclusiv din 6 cifre. Parola setată o veți utiliza ca prim pas de autentificare pentru orice tranzacție online efectuată cu cardul.
  • În pasul următor introduci Parola Dinamică 3D Secure primită prin SMS.

Important:

Parola Statică poate fi utilizată pentru toate tranzacțiile viitoare efectuate cu cardurile tale.

În cazul în care uiti Parola Statică sau doresti înlocuirea acesteia, o poți reseta sau schimba ori de cate ori dorești, accesând butonul "Resetează Parola ta". Vei primi un SMS cu un cod unic pentru resetarea parolei pe care îl vei introduce în pagina 3D Secure și vei putea seta apoi o parolă nouă.

Parola inițială trebuie modificată la prima tranzacție. Nu poți efectua plăti online doar cu parola inițală.

Parola Dinamică 3D Secure primită prin SMS este valabilă 3 minute.

După 3 încercări esuate în care Parola Statică nu este introdusă corect, te vei întoarce automat în pagina inițială pentru plasarea comenzii și reluarea pașilor privind autentificarea tranzacției.