Daca nu ai deja un cont de plati, inclusiv un cont de plati cu servicii de baza, la nicio banca din România si esti rezident legal in Uniunea Europeana, poti beneficia acum de un cont de plati de baza, in LEI in conditii de cost adaptate nivelului tau de venit.

Conform prevederilor Legii 258/2017, care introduce contul de plati cu servicii de baza, pentru a beneficia de primul tau produs de cont ai nevoie de documente justificative corespunzatoare nivelului de venit realizat:

I. Clientii vulnerabili din punct de vedere financiar, al caror venit lunar brut sau venitul mediu brut obtinut in ultimele 6 luni, nu depaseste 3,657 lei BRUT: declaratie pe proprie raspundere si documente doveditoare ale venitului brut (adeverinta cont de plati cu servicii de baza, talon de pensie, etc.);

II. Clientii nevulnerabili din punct de vedere financiar, al caror venit lunar brut sau venitul mediu brut obtinut in ultimele 6 luni depaseste 3,657 lei BRUT: declaratie pe proprie raspundere.Urmatoarele servicii sunt oferite gratuit prin contul de plati cu servicii de baza:

Clienti nebancarizati
Clienti Vulnerabili financiar Clienti Nevulnerabili financiar
(a) Deschiderea, administrarea si inchiderea contului;
(b) Depunerea de fonduri într-un cont de plăţi
(c) Retragerile la ghiseul bancii sau la orice ATM, national;
(d) Primele 10 operaţiuni de plata lunare efectuate de un client, inclusiv platile prin cardul de debit la POS, online, debitari directe, ordine de plată programată;
a) Deschiderea si inchiderea contului;
b) Retragerile de numerar de la ghiseul bancii sau oricare ATM, national si international in Uniunea Europeana;

Pentru a afla detalii cu privire la Conditiile generale aplicabile contului de plati de baza, descarca formularul.

Puteti atasa un card de debit si serviciul Internet Banking unui cont de plati cu servicii de baza iar costurile acestor produse si servicii sunt specificate in Lista de Comisioane aplicabile Persoanelor fizice.Serviciul de Transfer al Conturilor de plati

Daca vrei să iți transferi contul de plăți de la altă bancă la Banca Românească, acum este simplu să faci transferul apelând la serviciul de mobilitate al conturilor.
Acest serviciu este pus la dispoziție gratuit de catre bancă si se poate realiza între conturi de plăți deţinute în aceeaşi monedă.
Serviciile de plată care se pot transfera sunt mandatele de debitare directa, ordinele de plați programate si/sau încasările recurente.
Puteti opta si pentru transferul soldulului contului, cu sau fără închiderea acestuia.
Pentru a fi corect informat cu privire la procedura de urmat în cazul transferului contului de plăți, consultă Ghidul de Mobilitate al Conturilor.

Pentru a solicita serviciul de transfer, descarcă formularul de autorizare.

Daca te răzgândești poți anula solicitarea de schimbare a conturilor completând acest formular. Acesta trebuie depus la bancă, în maxim 7 zile lucrătoare, de la data depunerii formularului de autorizare.