Ce trebuie să ştiu despre trimiterea banilor?

Pentru a trimite, expeditorul trebuie să se prezinte la oricare dintre sucursalele Banca Românească sau ale partenerilor săi - a se consulta sectiunea Locatii WU.

Expeditorul trebuie:

  • să cunoască numele şi prenumele corect şi complet al destinatarului,
  • să cunoască destinaţia tranzacţiei
  • să se legitimeze cu un act de identitate valabil cu fotografie (ex: buletin, carte de identitate - pentru rezidenţi; paşaport, carte de identitate pentru cetăţenii din Uniunea Europeană - pentru nerezidenţi etc)
  • să comunice operatorului, verbal, elementele necesare procesării tranzacţiei
  • să depună suma pe care doreşte să o transfere,
  • să plătească un comision pentru efectuarea acestui serviciu. Comisionul este diferit în funcţie de suma transferată, monedă (Euro sau Ron), destinaţie (România sau străinătate), se percepe numai expeditorului, iar nivelul său este specificat în cadrul rubricii "Comisioane".

Informatii cu privire la datele transferului sunt comunicate verbal de client si sunt introduse in sistemul Western Union de catre operatorul WU. Clientul va semna chitanta ACR si, in final, un exemplar al formularului (Copie-client) va ramane la dispozitia acestuia, iar al doilea exemplar (Copie-agent) va fi pastrat la banca urmand a fi arhivat.

Suma maximă de bani ce poate fi transmisă prin serviciul Western Union este echivalentul sumei de 10.000 dolari în Euro şi RON (conversia monedei va fi făcută la cursul Western Union).

Pentru sumele ce depăşesc echivalentul sumei de 7500 dolari în euro sau RON, expeditorul trebuie să prezinte documente justificative privind urgenţa transferului.